[/html]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":""},"sql":{"id":"16","title":"SQL Code","desc":"Allows you to enter formatted/syntax-highlighted SQL code","tag":"sql","useoption":"0","example":"[sql]SELECT p.*, t.* FROM posts p LEFT JOIN topics t ON t.tid=p.topic_id WHERE t.tid=7[/sql]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":""},"xml":{"id":"17","title":"XML Code","desc":"Allows you to enter formatted/syntax-highlighted XML code","tag":"xml","useoption":"0","example":"[xml]\n \n Test\n \n[/xml]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":""},"member":{"id":"31","title":"Member","desc":"Given a member name, a link is automatically generated to the member's profile","tag":"member","useoption":"1","example":"[member=admin] runs this site.","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"1","optional_option":"0","image":""},"extract":{"id":"33","title":"Extract Blog Entry","desc":"This will allow users to define an extract for an entry. Only this piece of the entry will be displayed on the main blog page and will show up in the RSS feed.","tag":"extract","useoption":"0","example":"[extract]This is an example![/extract]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":""},"blog":{"id":"34","title":"Blog Link","desc":"This tag provides an easy way to link to a blog.","tag":"blog","useoption":"1","example":"[blog=100]Click me![/blog]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":""},"entry":{"id":"35","title":"Blog Entry Link","desc":"This tag provides an easy way to link to a blog entry.","tag":"entry","useoption":"1","example":"[entry=100]Click me![/entry]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":""},"optional":{"id":"36","title":"Optional","desc":"","tag":"optional","useoption":"0","example":"","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"1","image":""},"twitter":{"id":"37","title":"Twitter","desc":"A tag to link to a user's twitter account","tag":"twitter","useoption":"0","example":"[twitter]userName[/twitter]","switch_option":"0","menu_option_text":"","menu_content_text":"","single_tag":"0","optional_option":"0","image":"twitter.png"}}) );
ipb.vars['emoticon_url'] = "http://hloqq.com/public/style_emoticons/default";
//Search Setup
ipb.vars['search_type'] = 'forum';
ipb.vars['search_type_id'] = 35;
ipb.vars['search_type_2'] = 'topic';
ipb.vars['search_type_id_2'] = 1221;
//]]>
Zapodaję Wam gotowe ustawienie pod muzykę "techniczną" - jakosć basiku naprawdę zadowalająca, jeżeli lubisz klubowe rytmy, to ustawienie jest dla Ciebie
Dodam, że regulował mi to kolega co jest DJ w Poznańskim klubie i stwierdził, że takie ustawieniena zwykłe głosniczki kmputerowe jest najbardziej optymalne - nie niszczy dźwięku i fajowy basik wydobywa
Lol.. Troche hardcore O_O 13dB w góre to troszku sporawo jest.. no ale co tam.. zassysam i zaraz zapodam swoją skromna opinie
-----edit-----
Jak dla mnie troszku za mocno podbija niekóre częstotliwości... Przy rytmach dnb H[i]H[ats] zlewają sie w jeden wielki szum. A tak w ogóle to teraz zauważyłem że odkąd przesiadłem sie na 0.9 nie używałem EQ
PS: Ustawienia za3małem, ale nieco spłaszczone :]
Pozdro
PSS: NApisałeś że ten preset jest pod głośniki komputerowe... Takie zwykłe mediatecha [stereo z 2,5W na kanał] czy lepsiejsze 5,1 creativa czy logitecha?
NApisałeś że ten preset jest pod głośniki komputerowe...
Pod zwykłe Creative'a 2.1
Ustawienia te nadają się do trance, klubowej muzy, czy elektroniki. Natomiast dnb oraz HH mają to do siebie, że tam najczęściej basik jest dość "blisko siebie" co powoduje zlewanie się - nachodzenie na siebie dźwięku... Ja słucham dużo trance'u a tutaj bass nie odgrywa zasadniczej roli jak w dnb Dlatego mam tak ustawione - lubię sobie pobuchać bassem o 7 rano
PS: Zrobcie coś zeby mozna bylo dodawac pliki z roszszerzeniem *.feq bo preset EQ wazy 5x baktów a rchiwum rara 1xx [ ] wiec nie gadac mi tu o oszczednosci miejsca
To zależy od słuchawek i od tego, czego od nich oczekujesz Pobaw sie sam najlepiej, i zobacz na własne uczy [xD] jakie ustawienia Ci najlepiej odpowiadają. Pozdrawiam
PS: Jakby kto był ciekawy to EQ wysłałem na emeryture...
Mam Creative Gigaworks S750. Ustawienia dźwięku zostawiam programowi, z którego odtwarzam. Te ustawienia są silnie zniekształcone.. w ogóle nie nadają się do takiej muzyki. Są po prostu za mocne. Radzę je złagodzić, zwłaszcza na głośnikach o słabszej mocy.
Do house, trance, elektro polecam lmoje ustawienie.. sprawdza się naprawdę dobrze
byłby ktoś tak uprzejmy i zrobił good ustawienia pod HH gdy kompa mam podlaczonego pod wieze?
bo od kiedy podlaczylem kompa pod wieze lepszy dzwiek mam z WMP niz foo...